Softakehitys on sosiaalista hommaa

images/code-820275_1280.jpg

Elokuvissa ja nettimeemeissä taitaa elää vielä koodaajan stereotyyppi, joka välttelee muita ihmisiä ja viihtyy yksin ikkunattomassa kellarissa näyttöpäätteen äärellä Pepsi Max -pullon ja läppärin kanssa.

Omien kokemusteni pohjalta edellä mainitulla meemillä ei juurikaan ole totuuspohjaa, sillä nykyään ohjelmistokehitystä tehdään lähellä asiakasta tai osana asiakkaan tiimiä ja se tarkoittaa, että erilaisten ihmisten kanssa pärjääminen ja toimeen tuleminen ovat arvokkaita ominaisuuksia.

Meetupit ja Hackathonit

Havahduin ensimmäisen kerran noin kuusi vuotta sitten, että ohjelmoinnin ja ohjelmistokehityksen tiimoilta järjestetään erilaisia tapahtumia. Epäröin jonkin aikaa ennen kuin sain aikaiseksi ja ilmoittauduin ensimmäiseen meetup-tapaamisen.

Olen käynyt sen jälkeen säännöllisesti erilaisissa meetupeissa ja hackathoneissa pääkaupunkiseudulla. Olen osallistunut kiinnostuksiani lähellä oleviin Clojure Finland, HelsinkiOS ja Docker Helsinki -meetuppeihin. Sen lisäksi olen osallistunut muutaman kerran Clojure Cup -ohjelmointikilpailuun.

Erilaisissa tapahtumissa olen tutustunut uusiin ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita samoista tekniikoista ja ohjelmointikielistä, sekä päässyt tutustumaan heidän projekteihinsa tai harrastuksiinsa. On innostavaa kuulla millaisia teknisiä haasteita erilaisissa yrityksissä on ja miten he ovat niitä ratkaisseet. Toisinaan olen voinut kertoa, kuinka olen itse ratkaissut jonkun vastaavan ongelman tai saanut omaan ongelmaani uusia ratkaisuideoita tai apua. Olen saanut uusia ystäviä ja tutustunut ihmisiin, joiden kanssa olen saattanut myöhemmin työskennellä samoissa projekteissa.

Helsinki Gophers

Keväällä 2016 perustimme oman Helsinki Gophers meetup-ryhmän Go-ohjelmointikielen äärellä, koska sellaista ei vielä ollut Helsingissä. Oli yllätys huomata, että se löysi yleisönsä jo heti ensimmäisestä Pub-meetistä alkaen. Olimme pohtineet pitkään Tanelin kanssa, että onko Helsingin seudulla muita Go-ohjelmoinnista kiinnostuneita tai onko se käytössä missään yrityksissä.

Meetup-ryhmämme tiimoilta olen tutustunut useisiin ihmisiin, jotka käyttävät Go:ta omassa työssään tai harrasteprojekteissaan. Helsinki Gophers -tapaamisissa on ollut useita mielenkiintoisia esitelmiä, miten Go:n avulla on ratkaistu erilaisia ongelmia.

Kiinnostuitko meetupeista?

Meetup.comista löytyy varmasti myös sinun mielenkiinnon kohteita vastaavia ryhmiä ja jos sellaista ei vielä ole, niin uuden ryhmän luominen on myös helppoa!

Julkaistu 05.05.2017 – Jarkko Rantamäki

Lue myös